Voor acute hulp
(06) 33 74 71 79

Mantelzorgcarrousel Klavervier

Klavervier

Mantelzorgers proberen het leven van hun naaste voortdurend zo aangenaam mogelijk te maken. Daarbij cijferen ze zichzelf soms teveel weg, waardoor ze zélf niet toekomen aan het doen van leuke dingen. Dat is niet vol te houden, de zorgbalans moet in evenwicht blijven.

Om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen zijn voorzorgsmaatregelen nodig. Mantelzorgcarrousel Klavervier biedt de oplossing. Via de carrousel werken mantelzorgers, naasten, zorgontvangers én vrijwilligers samen in een buurtnetwerk. Motto: Met elkaar en voor elkaar!

Simpel en innovatief

Doe als mantelzorger niet steeds hetzelfde met degene voor wie je zorgt. Onderneem vaker dingen die je zélf ook leuk vindt met een andere zorgontvanger in je carrousel. Wissel dat uit, dan is hulp vragen én geven voor jou veel makkelijker.

Hoe werkt het?

Wil je meedoen, maak dan samen met de coördinator een profiel aan op het digitale platform mantelzorgcarrousel.nl. Daarin zet je wat je leuk vindt om te doen. Je bepaalt zelf wat je wilt gaan doen, met wie, wanneer en hoe vaak je wilt deelnemen. Onze website geeft alvast wat suggesties.

Wat heb je er aan?

Je doet als mantelzorger vaker dingen waar je zélf ook van geniet en doet daar er een ander een enorm plezier mee. Het (zorg)leven wordt niet makkelijker, maar wél afwisselender en leuker. Dat geldt ook voor de vaste vrijwilligers.

Maatschappelijk betrokken

De Mantelzorgcarrousel helpt bij het voorkomen van overbelasting van mantelzorgers. Hierdoor is minder of later professionele hulp nodig. De carrousel vergroot de sociale cohesie in de wijk en helpt bij de mantelzorgtaak van de gemeente.

Klavervier, ook iets voor jou?

Vorm via Mantelzorgcarrousel Klavervier je eigen wijknetwerk. Betrek er mensen bij met wie je graag iets samen zou doen.

Elke carrousel bestaat uit 8 mantelzorgers, hun zorgontvangers én enkele vrijwilligers. Mantelzorgers spreken via een besloten digitaal platform met een andere dan hun eigen naaste iets gezelligs af, waar ze zélf ook van genieten.

Geen zorg of klussen. Geen vaste patronen: bepaal zelf met wie, wat, hoe vaak en wanneer. Vrijwilligers ondersteunen dit en helpen zo nodig ook bij internetgebruik. Met en voor elkaar prettige dingen doen maakt iedereen gelukkiger en minder eenzaam, ook de vrijwilligers!

Doe mee en meld je aan!

Meer informatie?

Kijk voor uitleg naar het filmpje op www.mantelzorgcarrousel.nl

en lees de verhalen via https://mantelzorgcarrousel.nl/blog.

Via de website mantelzorgcarrousel.nl en de knop op ‘Meld je aan’ is vragen stellen heel eenvoudig. Je kunt je hier ook aanmelden.

Of bel naar projectleider Carla Schölzel, haar telefoonnummer is (0315) 32 76 64.

Er zijn carrousels in Doetinchem en Gaanderen.

Meer informatie: www.mantelzorgcarrousel.nl