Voor acute hulp
(06) 33 74 71 79

Vrijwilligers Present gaan de tuin weer in

Nadat de Present-projecten werden stopgezet ivm de corona-crisis zijn een aantal flexvrijwilligers van Present Doetinchem in de afgelopen weken weer aan de slag gegaan in tuinen van mensen met weinig financiële middelen, netwerk en/of gezondheidsproblemen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Juist nu is het voor hen extra belangrijk dat de tuin een fijne plek is om even in te kunnen ontspannen, genieten van de zon en voor kinderen om lekker buiten te spelen. Natuurlijk houden de vrijwilligers zich bij deze projecten aan de richtlijnen van het RIVM.

De vragen om hulp van vrijwilligers hebben zich de afgelopen maanden opgestapeld bij Present. Doordat alle inzet van groepen vrijwilligers moest worden stopgezet door de maatregelen tegen het COVID-19 virus, zijn er veel tuin- en klusprojecten blijven liggen en er ook nog bij gekomen. Een aantal vrijwilligers ziet het nu weer zitten om iets op te pakken. Dat is fijn, want de mensen die de hulp goed kunnen gebruiken, zijn erg blij dat ze geholpen worden. Daarnaast hebben de hulpontvangers van Present vaak geen of weinig netwerk. Contact door het raam met een lach en een zwaai is dan heel betekenisvol!

“Ik zag het onkruid al weer terugkomen dus ik was erg blij dat de vrijwilligers mij nu weer konden helpen. Zelf kan ik het ingezaaide gras gaan sproeien en er van genieten in de zomermaanden”, vertelt een vrouw die door lichamelijke beperkingen deze klus niet zelf kon oppakken. In het najaar van 2019 had een groep vrijwilligers van Present haar tuin al onkruidvrij gemaakt en beloofd om dit voorjaar het gras te zaaien. Gelukkig kon deze belofte nu worden ingelost.

Wil jij ook iets doen voor mensen met weinig financiële middelen, netwerk, een beperking of chronische ziekte? Neem dan contact op met Present.